سازمان بهداشت جهانى، طب سنّتى را مجموعهاى از دانستهها، مهارتها و اعمال كه بر پايهی نظريهها، باورها و تجربههاى بومى فرهنگهاى گوناگون استوار است تعريف مىكند و آن را در بهداشت و پيشگيرى، تشخيص، بهبود و مداواى بيمارىهاى جسمى و ذهنى سودمند مىداند.
طب سنّتى در بسيارى نقاط جهان وجود دارد كه از جمله مشهورترين آن مىتوان به طب سنّتى چين، طب سنّتى ايرانى و طب سنّتى هندى اشاره داشت. پوست بخشى از دستگاه پوششى بدن است. بخشهاى ديگر اين دستگاه دربردارندهى مو، ناخن و غشاء مخاطى مىباشد. پوست با دارا بودن سطح ميانگينى حدود 2 متر مربع ( 2٫5 يارد مربع)، يكى از بزرگترين اعضاى بدن است.
پوست يك سد حافظتى ميان محيط جهان اطراف با عضلات، اعضاى درونى و رگهاى خونى و اعصاب بدن تشكيل مىدهد. مو و ناخنها از پوست منشأ گرفته و يک حفاظت اضافى ايجاد مىكنند. ظاهر پوست بهطور گستردهاى تغيير مىكند؛ كه اين تغيير نهتنها بهدليل عواملى همچون افزايش سن مىباشد، بلكه نوسانات هيجانى و سلامت عمومى را نيز نمايش مىدهد.
پوست يک سد دفاعى بهطور كامل مؤثر در برابر ميكروارگانيسمها و مواد زيانبار ايجاد مىكند، اما اين سد بيشترين تأثير را زمانى دارد كه سطح آن دست نخورده باقى بماند. پوست همچنين نقش بنيادى در تنظيم دماى بدن ايفا مىكند و زمانىكه در معرض تابش نور خورشيد قرار مىگيرد، ويتامين د توليد مىنمايد كه براى ايجاد استخوانهاى قوى لازم است. پوست ما به شيوهى زندگى ما واكنش نشان مىدهد. براى نمونه، پوست دستان يک باغبان ضخيم است تا حفاظت بيشترى ايجاد كند. طى روند پيرى، پوست چروكيده شده و خاصيت ارتجاعى آن كمتر مىشود كه اين حالت مىتواند در نتيجهى سيگار كشيدن يا تماس بيش از اندازه با نور خورشيد رخ دهد. همچنين، پوست مىتواند رنگ خود را تغيير دهد.
هنگامىكه پوست آسيب مىبيند، با ترميم بافت آسيبديده و جايگزين ساختن بافت ازدسترفته با سلولهاى تازه پاسخ مىدهد. نشر پرنيانانديش با عنايت به اهميّت بسيار زياد اين عضو و نقش آن در حفظ سلامت و بهداشت، اثر حاضر را با بهرهگيرى از راهكارهاى درمانى طبيعى و سالم سنّتى ايران تقديم مىكند تا خوانندگان محترم بتوانند اين راهكارها را در زندگى روزمرهى خويش به آسانترين شيوه در زمينهى پوست و زيبايى بهكار برند.
...
دیدگاه خود را بنویسید