طرح های گوناگونی که می تواند در کسب و کار شما تحول ایجاد کند
مدیریت پروژه شامل پیگیری و اختصاص منابع برای رسیدن به یک هدف خاص در چهارچوب زمانی مشخص است. در واقع مدیر پروژه به کسی گفته می شود که باید در محدوده ی زمانی از پیش تعیین شده ای، هدف مشخصی را به سرانجـام برساند. از آن جا که مدیریـت پروژه شـامل رویکردهـا و روش های مختلفی می باشد، یکی از مهم ترین نکاتی که باید مورد توجه مدیران پروژه قرار گیرد این است که راه های مختلفی برای مدیریت کردن پروژه ها و رسیدن به هدف وجود دارد. بنابراین، اگر قصد بهره گیری از خدمات ما در این حوزه را دارید، بهتر است بیش از پیش با شیوه های مدیریتی گوناگون و سطح تخصصی خدمات ما آشنا شوید. اگر می خواهید اطلاعات خود را در مورد روش های مدیریتی افزایش دهید، وظیفه ی مدیریت پروژه های خود را به خبرگان این عرصه بسپارید و خیال خود را یک بار برای همیشه از این جهت راحت کنید، بدون معطلی با ما همراه شوید!
شیوه های گوناگون در مدیریت پروژه ها
مدیریت پروژه به سبک آبشاری یا Waterfall به عنوان یکی از قدیمی ترین روش ها در این حوزه شناخته می شود. در این روش، ترتیب انجام مراحل از اهمیت بالایی برخوردار است. یعنی هر مرحله به عنوان یک پیش نیاز برای اجرای مرحله ی بعد تلقی می شود. این شیوه بیشتر در پروژه هایی با زمان بندی دقیق و با قابلیت انعطاف کم مورد استفاده قرار می گیرد. فازبندی پروژه این روش به ترتیب عبارت است از شناخت و تبیین الزامات، تحلیل موضوع، طراحی فرآیند، برنامه ریزی، سنجش پروژه و جمعبندی.
از مهم ترین انواع روش های مدیریت پروژه می توان به رویکرد چابک یا Agile اشاره کرد. این روش کاربرد زیادی در پروژه های مختلف دارد. در این روش، نخست اهداف، راه حل ها و ... از طریق همکاری و مشورت متقابل با مشتری و گروه خدمات مطرح می شود. مدیریت به روش چابک بر اساس شیوه نامه ی چابک به وجود آمده است. این شیوه نامه در سال 2001 میلادی توسط مطرح ترین رهبران صنعتی دنیا طراحی شد. این شیوه نامه در آغاز برای توسعه ی نرم افزارها شکل گرفته و بیشتر برای پروژه هایی که ساختاری تکراری یا افزایشی دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. از مهم ترین اهداف انجام این سبک می توان به جلب رضایت مشتری، مشارکت میان مشتری و اعضای پروژه و سرعت بالای انجام پروژه ها اشاره کرد.
مدیریت پروژه به روش scrum از اصولی ویژه مانند شجاعت، تمرکز، تعهد، احترام و... تشکیل شده است. این روش بر مبنای همکاری، پیشرفت و پاسخگویی پیش می رود. این روش بیشتر برای گروه های کوچک ( کمتر از 7 نفر) مناسب است. از مراحل این روش می توان به تعیین بسته ی کاری، برنامه ریزی بسته، مرور بسته و بازنگری آن اشاره کرد. بسته ی کاری یک دوره ی کوتاه و دارای زمان بندی مشخص است که یک تیم اسکرام برای تکمیل مقدار مشخصی کار تعریف می کند. بسته ی کاری در قلب روش های اسکرام و چابک جای دارد و اجرای صحیح هر بسته به تیم چابک شما کمک میکند تا نرمافزارهای بهتری را با دردسر کمتر تحویل نماید.
در مدیریت پروژه به روش کانبان یا Kanban، هدف نهایی در قالب فرآیند دستیابی به نتایجی با کیفیت از طریق شناسایی موانع کار خلاصه می شود. این روش شامل مراحلی مانند تجسم، محدود سازی کارها، مدیریت جریان پروژه، سیاست گذاری، تعیین حلقه های بازخورد و همکاری می باشد. این شیوه در واقع زیر شاخه ای از روش چابک می باشد.
مدیریت پروژه به سبک lean به عنوان روشی متعالی شناخته می شود. در این روش هدف اصلی افزایش ارزش مشتری در کنار استفاده حداقلی از منابع است. از این روش بیشتر در صنـایع تولیدی اسـتفاده می شود. البته به طور کلی در پروژه های تجاری نیز می توان از این روش استفاده کرد.