مقدمه
بيماري فراموشي مجموعه بيماريهايي است كه در آن فرد بهتدريج و بهطور پيشرونده تواناييهاي عالي ذهنى خود را از دست داده و دچار آسيب در زندگي فردي و اجتماعي ميشود. بر اساس مطالعات جهاني در سال 2005 در سراسر جهان 5 ميليون تَن به فراموشي مبتلا بودهاند كه اين رقم تا سال 2040 به 80 ميليون تَن خواهد رسيد.
با افزايش رفاه اجتماعي، گسترش امكانات بهداشتي و درماني و افزايش طول عمر و به علت بهبود شاخصهاي اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي، بيماريهاي دوران سالمندي بيش از هر زمان ديگر در كشورهاي جهان شيوع پيدا كرده است. جامعهى ايران كه طي سه دههى اخير نيز با افزايش شاخص
طول عمر روبهرو بوده است، در آستانهى افزايش چشمگير بيماريهاي مربوط به دوران سالمندي قرار دارد.
يكي از اين بيماريها آلزايمر است كه در آيينهى آمار تعداد مبتلايان به آن رشد زيادي داشته و طبق برآوردها بيشتر نيز خواهد شد. به باور كارشناسان، تعداد مبتلايان به آلزايمر در كشور در حالي به بيش از 650 تا 700 هزار تَن رسيده كه سن ابتلا به آن زير 60 سال است و طي سه دههى آينده بيش از يك ميليون تَن به اين بيماري دچار خواهند شد. همچنين به گفتهى مديرعامل انجمن آلزايمر ايران، در جهان هر 7 ثانيه يک تَن و در ايران هر 12 دقيقه يک تَن به آلزايمر مبتلا ميشوند. وي آمار مبتلايان به آلزايمر در ايران را بر اساس تخمين سازمان جهاني آلزايمر، 350 تا 400 هزار تَن ذكر مىنمايد.
...
دیدگاه خود را بنویسید