مديريت پروژه همانگونه كه در جاىجاى اثر حاضر نيز ذكر آن مىرود، كارى بس پيچيده و بهغايت تخصّصى است. زمينهى تخصّصى گستردهكرانى كه به حوزههاى دانش اقتصاد و مديريت، علوم و مهندسى، صنعت و توليد، امور مالى و البتّه علوم انسانى پيوندهاى فراوانى مىيابد و خبرهى اين عرصه را به آگاهى همهجانبه و گاه شناختى به نسبت عميق از حوزههاى مزبور نيازمند مىسازد.
از بخت بد، در سرزمين ما شمار اندكى از متخصّصين مديريت پروژه وجود دارند كه به معناى حقيقى كلمه از خبرگى لازم در صنعت ساخت بهرهمند باشند و به انديشهورزى و مطالعه در حوزههاى مورد اشاره نيز بپردازند. نگارنده در بيش از ده سال حضور پيوسته در صنعت ساخت و پروژههاى عمرانى كشور كه با فعاليت در گونههاى متفاوت پروژههاى ملّى و خصوصى گذشته، به ندرت خبرهاى را ديدهام كه از شِماى چنين ويژگىهايى بهرهور باشد.
با مطالعهى اين كتاب و نقطهنظرات و نكاتى كه دربارهى مسائل پروژهها و به قلم خبرهاى بيرون مرزهاى كشور ما نگاشته شده، درخواهيم يافت به رغم فضاى كسبوكار ديگرگون، چالشهاى پيشِروى پروژهها در كشورهاى پيشرفته با آنچه در كشور ما مىگذرد نقاط همسان فراوانى دارد. چنين است كه به توجّه و تمركز بر چگونگى روبارويى و تعامل با صورت مسئلهها رهنمون مىشويم. نگاه خبرگان سرزمين ما به مقولهى مديريت پروژه كموبيش همچنان در چهارچوب سنّتى خويش باقى مانده و به رغم معرّفى ابزارها، معيارها، رويهها، فرآيندها و ديگر عناصر حوزهى اين دانش، آنجاكه پاى عمل و پيادهسازى آموزهها به ميدان مىآيد، توسعهى كاربردى يکسويه و نامتوزان دانش مديريت پروژه پيش چشم مىآيد.
جاى اميدواريست تا با حضور بيش از پيش متخصّصين خبرهاى كه شناخت، تحصيلات، دانش، تجربه و نگاه پيشرو و متوازنى در زمينهى مديريت پروژه دارند، و نيز توجه بيش از پيش به ضرورت تجربه و پختگى در يك حوزهى بخصوص جداسازى دو موضوع «توانايى جامع مديريت پروژه» و «صنعت ساخت»، دستاندركاران صنعت ساخت را در تحويل موفقيّتآميز پروژهها شاهد باشيم.
...
دیدگاه خود را بنویسید