بر پايهى آمار جهانى، بخش كشاورزى حدود 60 ، صنعت 20 و خانگى نزديک به 10 درصد از كل حجم آب مصرفى جهان را به خود اختصاص مىدهد. ظرف نيم قرن گذشته ميانگين جهانى برداشت آب از منابع به منظور آبيارى زمينها بيش از 60 درصد افزايش نشان مىدهد.
در بخشها و پهنههاى گونهگون جغرافيايى با ميزان توسعهيافتگى متفاوت، مصرف آب يكسان نيست. كمتر از 1 درصد از كل آبهاى كرهى زمين بهعنوان آب شيرين و آشاميدنى در دسترس بشر است و پراكنش مصرف همين انک سهم آب شيرين در جهان نيز، ناهماهنگىهاى شديد را گواهى مىدهد.
اين در حالى است كه بررسىهاى آژانس فضايى آمريكا كه گزارش آن در اوايل تابستان 1392 منتشرشد، صرف نظر از احتمال اهداف سياسى و سياهنمايى درآن، وضعيت آب در كشورهاى خاورميانه را در 30 سال آينده وخيم پيشبينى كرده و آب را بزرگترين چالش دولتهاى خاورميانه دانسته است.
خطّهى سيستان كه از ديرباز، مهد فرهنگ و نماد زندگى در اين آب و خاک بهشمار رفته، اكنون بهشدت گرفتار بحران خشكسالى مىباشد. نوسانات شديدى كه در سرچشمهى حيات منطقه - هيرمند - و با خاستگاه طبيعى و انسانى رخ داده، پيامدهاى منفى عميقى در منطقه برجاى نهاده است.
نشر پرنيانانديش با عنايت به حساسيت موضوع و ضرورت توجه بيش از پيش به چالشهاى روند توسعهى ايران، انتشار اين اثر را در دستور كار قرار داد كه اينک به همّت والاى نويسندهى محترم و جمع همكاران اين مجموعهى فرهنگى، پيش چشم علاقهمندان قرار میگيرد؛ اميد كه بستر جستوجو، گفتوگو، يافت و كاربست راهكارهاى نجاتبخش حيات آن ديار را هموارتر سازد.
نویسندهی اثر از تجربهى تحصيل و اخذ مدرک در دو رشتهى دورهى فوق ديپلم، سه رشته در دورهى ليسانس، دو رشته در دوره ى فوق ليسانس و تجربهى تحصيل و أخذ مدرک دكترى به ترتيب در دو رشتهى پداگوژى (خارج از كشور) و فلسفهى تعليم و تربيت برخوردار است.
دبيرى مدارس و مدرسى دانشگاه، رياست آموزش و پرورش بمپور (فنوج، لاشار)، چابهار، ناحيهى يک زاهدان و معاونت آموزش متوسطهى اداره كل آموزش و پرورش استان سيستان و بلوچستان از جمله خلاصهى تجارب شغلى وى و تأليف چند كتاب ديگر، پژوهشهاى داراى رتبهى برتر استانى و كشورى به همراه مقالات متعدد چاپ شده در مجلات و ژورنالهاى داخلى و خارجى به زبانهاى فارسى و انگليسى، بخشى از تجارب شغلى و فعاليتهاى علمى وى بوده است.
...
دیدگاه خود را بنویسید