بارداری یا حاملگی یا آبستنی به وضعیتی گفته می شود که زن در رحم خود دارای رویان یا جنین باشد. این دوره در انسان ۹ ماه طول می کشد و با به دنیا آمدن نوزاد که زایمان نام دارد به پایان می رسد. اگر زایمان قبل از هفته ی ۳۷ انجام شود، یک زایمان زودرس است. پس از هفتهٔ ۴۱ هم جفت کم کم از بین میرود و ممکن است جنین نتواند به راحتی اکسیژن و مواد مغذی را دریافت کند و وضعیت زجر جنین اتفاق بیفتد.
پس از آمیزش جنسی، اسپرم مرد از دهانه ی رحم زن وارد آن می شود و به سمت لوله های فالوپ حرکت میکند. اگر یکی از اسپرم ها بتواند به لوله ی رحم و سپس به تخمک برسد و وارد آن شود، تخمک بارور خواهد شد. در این حالت دیواره ی خارجی تخمک تغییر حالت می دهد و اجازه ی ورود اسپرم دیگری را نخواهد داد. بارداری می تواند به دو شکل بیخطر و طبیعی یا پر خطر باشد. بارداری پر خطر یعنی طی آن نیاز به مراقبت های بیشتری وجود دارد مثل بارداری دوقلو یا چندقلو یا نارسایی دهانه ی رحم و دیابت در بارداری.
افسردگی پس از زایمان نامی است که به نوعی افسردگی که در برخی موارد پس از وضع حمل، زنان را مبتلا می کند اطلاق می شود. از هر ۱۰ زن، حدود یک زن این افسردگی را تجربه می کنند. این اختلال معمولاً طی یک ماهه ی نخست پس از وضع حمل آغاز می شود، اما حتی می تواند تا ۶ ماه بعد نیز به تعویق بیفتد.
سه ماهه نخست بارداری به دوران قبل از هفته ی ۱۲ بارداری اطلاق می شود. با توجه به این که بسیاری از زنان در این دوره از حاملگی خود بی خبر هستند، بیشتر سقط های جنینهای ناخواسته در این دوران اتفاق می افتند. تکامل رویانی و اندام زایی جنین نیز در این دوران اتفاق می افتند. در سه ماهه نخست بارداری، ترک سیگار و الکل و کاهش کافئین حیاتی است. مصرف مکمل اسید فولیک را شروع کنید به یاد داشته باشید از این نقطه به بعد برای مصرف هر دارویی باید با پزشک مشورت نمایید.
بارداری از دوره های ویژه در زندگی مادران است كه با افزایش نیازهای تغذیه ای همراه است. داشتن دوره بارداری طبیعی و نتایج موفقیت آمیز حاصل از آن، نیازمند دریافت كافی مواد غذایی است. سالانه 30 میلیون نوزاد معادل 8/23 درصد كل تولدها در جهان رخ می دهد كه بیشتر با مشکلات بهداشتی كوتاه مدت و بلند مدت شدیدی مواجه می شوند. وزن كم موقع تولد عاملی مهم در مرگ و میر، بیماری و ناتوانی در نوزادی و كودكی است و همچنین یك اثر بلند مدت بر سلامتی دوران بزرگسالی دارد.
در طول بارداری باید مراقب کالری مصرفی خود باشید. اگر دارای اضافه وزن باشید، باید بیشتر از هر مادر دیگری در دوران بارداری کالری مصرفی خود را تحت نظر کارشناس تغذیه تحت کنترل داشته باشید و سبک زندگی سالمی را انتخاب کنید. این اضافه وزن در طول بارداری میتواند شدیدتر شود و ریسک ابتلا به بیماری های و اختلالات دوران بارداری را چه برای مادر و چه جنین افزایش دهد.
داشتن برنامه ی غذایی خوب و سالم در بارداری یکی از مهم ترین نکات در داشتن وزن و اضافه وزنی ایده آل در بارداری است. مصرف کردن و داشتن یک رژیم غذایی که شامل مواد غذایی مهمی مثل نان و غلات، لبنیات، پروتئین، آهن، مایعات سالم، میوه و سبزیجات می تواند در تضمین سلامت مادر و جنین نقش بسزایی ایفا کند.
داشتن تغذیه ی مناسب طی دوران بارداری هم برای حفظ سلامت مادر و هم جنین در حال رشد اهمیت حیاتی دارد. جنین رشد بسیار سریعی دارد و وزن او از یك گرم در 8 هفتگی به حدود 3200 گرم در هفته ی چهلم می رسد که برای تكثیر سلول های خود نیاز ویژه ای به انواع مواد مغذی دارد. این نیاز باید از طریق تغذیه ی مناسب مادر تأمین شود. مطالعات نشان داده اند که در مقایسه با مقدار و چگونگی تغذیه ی دوران نوزادی، موضوع بهبود تغذیه ی مادر است که چه پیش از دوران بارداری و چه طی این دوران، نقش مهم تری در کاهش مرگ و میر نوزادان و بهبود سلامت آنان ایفا می کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، کتاب تغذیه ی دوران بارداری، بهبود شیوه ی تغذیه ی مادران را از اینجا ببینید.
بازدید کننده محترم؛ لطفاً به لیست 50 وب سایت پربازدید در شبکه جهانی وب نگاهی بیندازید:
YouTube, Facebook, google, translate, gmail, weather, amazon, Instagram, cricbuzz, Hotmail, wordle, satta king, twitter, yahoo, yandex, sarkari result, Netflix, google maps, yahoo mail, roblox, whatsapp, NBA, BBC news, outlook, pinterest, flipkart, eBay, omegle, live score, tiktok, canva, ipl, premier league, hava durumu, ibomma, walmart, twitch, ikea, shein, linkedin, home depot, e devlet, lottery, snaptik, cricket, serie a, nfl, spotify, fox news, amazon prime;
هیچ وب سایت مرتبط با انتشار کتاب یا مدیریت پروژه در این لیست وجود ندارد. ما سخت تلاش می کنیم تا این مسائل مهم را به کانون تمرکز جوامع برسانیم. لطفا ما را از طریق رسانه های اجتماعی معرفی کنید، وبگاه ما را با دیگران به اشتراک بگذارید و به ما کمک کنید تا دنیای خود را به مکانی بهتر برای زندگی تبدیل کنیم؛ با احترام.
دیدگاه خود را بنویسید